Heliborviihde

OHistoria osa 2 OKokoonpano ja äänitteet OKuvia

Tanssiorkesteri Helibor
- Korot nousuun!

Tanssiorkesteri Heliborin juuret löytyvät 1980-luvulta, jolloin Juhani "Jussi" Juvonen oli kosketinsoittajana ja Teuvo "Tepi" Honkanen basistina kokoonpanossa nimeltä "Caroline".
Se kierteli esiintymässä ympäri Savoa ja huolehti usein ns. "pystysolistien" säestyksestä. Säestettäviksi ilmaantui yleensä vähemmän tunnettuja laulajia, mutta sattuipa joukkoon joskus tunnetumpiakin nimiä, kuten mm. Marion, Taiska, Kari Tapio, Satu Pentikäinen...
Vähitellen Carolinen esiintymisrytmi alkoi kuitenkin harventua sen jäsenten omien
opiskelu- ja työkiireiden myötä.

Carolinen toiminnan loputtua Jussi ja Tepi soittelivat silloin tällöin yhdessä ja erikseen
eri kokoonpanoissa ja näin soittotuntuma säilyi. Jos heiltä pyydettiin orkesteria johonkin
tilaisuuteen, he yleensä ottivat mukaansa vanhan tutun rumpalin, Pertti "Pertsa" Tolvasen ja
näin tilaisuuden yleisö sai nauttia elävästä musiikista. Sitä esitti orkesteri, jolla ei kuitenkaan
vielä ollut nimeä. Tilaisuuksien mainonta kuitenkin vaatii, että bändillä/orkesterilla on oltava jokin nimi.

Tepi oli jo eräällä keikalla kerran aiemmin tokaissut, että olkoon tämä bändi vaikkapa . "Helibor", kun järjestäjät taas kerran tivasivat häneltä orkesterin nimeä. Se tilaisuus hoitui sillä nimellä, tosin hieman eri kokoonpanolla, mutta jonkin sortin nimi oli jo ainakin hätävarana olemassa. Seuraavalle keikalle ei enää uutta nimeä mietitty, vaan Jussi, Tepi ja Pertsa ilmoittivat kokoonpanon olevan Helibor ja niin nimi jäi käyttöön.

Elettiin 1990-lukua ja esiintymisiä tällä Heliborilla oli silloin tällöin. Näillä keikoilla tarvittiin yleensä tanssimusiikkia ja sitä pystyi hyvin tarjoamaan trio, jossa oli rumpali, kosketinsoittaja ja laulusolistin tehtävistä huolehtiva basisti. Orkesterin jäsenet olivat kuitenkin sitä mieltä, että Heliborin esittämää musiikkia olisi mahdollisuus hieman elävöittää kitaralla ja ehkäpä jopa stemmalaululla. Niinpä sopivan laulutaitoisen kitaristin etsintä aloitettiin. Jussi ehdotti erästä opiskelukaveriaan, jonka tiesi harrastavan kitaransoittoa ja hieman laulavankin. Tämä ehdokas oli Seppo Niemelä, joka jo kertaharjoitusten jälkeen tempaistiin mukaan keikalle. Näin Helibor oli saanut uuden jäsenen riveihinsä ja nyt esiintymisissä oli mahdollisuus toteuttaa kitarasooloja sekä kolmiäänisiä lauluosuuksia.

Orkesterin historia jatkuu...

Yhteystiedot ja tarjouspyynnöt:

Helibor viihde ay
Lapinjärventie 515A
71730 KINNULANLAHTI

Seppo Niemelä
gsm 040-5683664
Juhani Juvonen
gsm 0400-294290

helibor@helibor.fi